2011. aasta 8. novembril pöördus Kosarevi poole Tallinna munitsipaalpolitsei ameti koolivalve ja taksokontrolli osakonna vaneminspektor Andrei Plešanov, kes nõudis taksot imiteerivate tunnustega sõiduki juhilt Rävala puiesteel isikut tõendavat dokumenti.

Ametnik oli nimelt asunud Kosarevile väärteoprotokolli koostama. Mupo töötaja nõudis ka, et sõidukilt eemaldataks taksoplafoon ja allutaks väärteomenetluse toimingutele.

Süüdistuse järgi hakkas Kosarev seepeale ametniku suunas pilduma solvavaid, vulgaarseid ja inimväärikust alandavaid väljendeid ning lahkus siis sõidukiga sündmuskohalt. Niisiis solvas Kosarev võimuesindajat seoses tema ametikohustuste täitmisega.

2012. aasta 10. juuni varahommikul peatas üks potentsiaalne klient Tallinnas Toompuiestee 33a juures Kosarevi juhitud Mercedes Benzi, kuid saades aru, et tegu on nn piraattaksoga, keeldus sõidukisse istumisest ja veoteenuse kasutamisest.

Seepeale astus Kosarev sõidukist välja ja lõi mehele mitu korda rusikaga näkku, mistõttu kannatanul hakkas ninast verd jooksma ning ta kukkus maha. Nii tekitas Kosarev ohvrile näo pindmisi vigastusi ja näo ja nina põrutuse.

Teise inimese löömise ja talle tervisekahjustuse tekitamise eest ning võimuesindaja solvamise eest mõistis kohus Kosarevile liitkaristusena viis kuud vangistust, mida ei pöörata aga täitmisele, kui too kaheaastase katseaja jooksul uut rikkumist toime ei pane ja kriminaalhooldaja nõudeid täidab.

Pekstud mehele peab Kosarev maksma 327 eurot. Lisaks tuleb tal riigituludesse välja käia 435 eurot sundraha, 422 eurot kaitsjale makstud tasu ja 857 eurot kriminaalmenetluse kulusid. Kokku läksid need kaks kuritegu Kosarevile niisiis maksma üle 2000 euro.