Patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel ütles, et kui varem on alkoholijoobest peamiselt räägitud sõidukijuhtide puhul, siis üha rohkem liigub teedel ka alkoholijoobes jalakäijaid. „Joobes ja autojuhile märkamatuks jääva jalakäija võimalused vältida kokkupõrget vastutuleva autoga on tema aeglase reaktsioonivõime tõttu pea olematud. Selline jalakäija mängib elu ja surma peale,“ rõhutas Pähkel Lõuna prefektuuri teatel.

Politsei kutsub kõiki üles märkama kaasliiklejaid, kes on end ohtu pannud või vajavad abi. „Näiteks võib igaüks juhatada jalakäija sõiduteest ohutusse kaugusesse, uurida helkuri olemasolu kohta ning joobe kahtluse korral kutsuda politsei, kes jalakäija kainenema viib. Teinekord sellest elu päästmiseks piisabki,“ rääkis politseijuht.

11. oktoobril juhtus Tartumaal raske liiklusõnnetus, kus sõidukilt löögi saanud Marko suri saadud vigastustesse õnnetuspaigal. Õnnetus juhtus kella 19.40 paiku Ülenurme vallas Soinaste külas. Esialgsetel andmetel tuli Roiu poolt kaubik, millele astus ette sõiduteel liikunud või seda ületamas olnud jalakäija. Ootamatult sõiduteel olnud jalakäijat märganud kaubikujuht ei suutnud kokkupõrget enam vältida ning jalakäija sai masinalt löögi. Jalakäija vigastused olid nii rasked, et ta suri sündmuskohal.

13.oktoobril juhtus Põlvamaal raske liiklusavarii, milles hukkus autolt löögi saanud helkurita jalakäija Leili. Õnnetus leidis aset Värska vallas, Karisilla-Petseri tee 15. kilomeetril kella 19.09 ajal. Esialgsetel andmetel sõitis Lexust juhtinud 1973. aastal sündinud mees otsa tõenäoliselt sõiduteed ületamas olnud ja oma kodu poole suundunud 1963. aastal sündinud naisele. Kokkupõrkel autoga sai naine surmavaid vigastusi.