PPA sisekontrollibüroo politseikapteni Anne Abeli sõnul uurib sisekontroll seda, mis asjaoludel lõpetasid Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse liiklusteenistuse politseinikud läinud aasta 24. ja 25. detsembril vahetuse tööaja graafikus ettenähtud ajast paari tunni võrra varem.

"Samuti kontrollitakse, mis asjaoludel polnud töö varasem lõpetamine kajastatud tööajaarvestuses," ütles Abel Delfile.

Juhtumiga on seotud suur arv politseinikke, kokku 29 liiklusteenistuse ametnikku.

Hetkel kogub sisekontroll Abeli sõnutsi kõikide osapoolte ütlusi ning uurimine on alles pooleli, mistõttu on võimatu etteruttavalt ennustada karistust.

"See sõltub paljudest menetluse käigus tuvastatud asjaoludest, sh teo olemusest ja iga konkreetse isiku süü suurusest. Otsuse karistuse määramiseks teeb peadirektor pärast menetluse lõppu," rääkis Abel.

Kuna uuritakse suure hulga inimeste tegevust, võib menetlusele kuluda keskmisest oluliselt rohkem aega. Menetluse läbiviimise tähtajaks on Abeli sõnutsi algatamise käskkirja kohaselt määratud kuus kuud, ent suure tõenäosusega võib see siiski varem lõpule jõuda.

PPA distsiplinaarmenetluse praktikas on varasemate aastate jooksul ette tulnud paar sarnast juhtumit ning need on Abeli väitel lõppenud kõik töötajate vastutusele võtmisega.