Süüdistuse kohaselt pani Valeri esimese kuriteo toime mullu 4. septembri öösel Tallinnas Narva maanteel. Nimelt haaras ta tänaval kõndinud 30-aastasel naisel selja tagant kaela ümbert kinni ja lõi teda teise käega korduvalt vastu pead. Seejärel võttis mees kannatanu käekoti, kus oli suurem summa sularaha, mobiiltelefon, kosmeetika ja muu ning jooksis minema. Kannatanu sai kuriteo tagajärjel kergemaid vigastusi ja talle tekitati ligi 2500 eurot varalist kahju, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Samuti süüdistati Valerit selles, et tänavu 6. jaanuari pärastlõunal haaras ta Tallinnas Juhkentali tänaval 11-aastase tüdruku käest mobiiltelefoni LG ja põgenes kuriteopaigast. Kolm nädalat hiljem, 25. jaanuari õhtul võttis aga mees Lastekodu tänaval maja trepikojas 12-aastaselt poisilt ära mobiiltelefoni HTC.

Poisilt varastatud telefoniga jooksis Valeri trepikojast välja, kuid kannatanu järgnes talle ning pakkus telefoni tagasisaamiseks 50 eurot. Valeri haaras poisi käest ka 50-eurose kupüüri, rebides seejuures rahatähe pooleks. Kupüüri teine pool kukkus poisi käest maha ja kui Valeri oli selle üles korjanud, siis põgenes ta sündmuskohalt.

Politsei pidas Valeri kahtlustatavana kinni 30. jaanuaril ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel vahi alla.

„Juhtumi muudab eriti küüniliseks see, et kuigi süüdistatav on enda väitel ka ise mitme lapse isa, mõisteti ta nüüd süüdi laste vastu toime pandud avalikes vargustes,“ märkis Põhja ringkonnaprokurör Andra Sild.

„Alaealistelt kannatanutelt asju ära võttes ei kasutanud süüdistatav küll õnneks vägivalda, aga tema ohtlikkust näitab see, et teda on varem karistatud vägivallakuritegude eest ja ka selles kriminaalasjas mõisteti ta lisaks süüdi ühelt täisealiselt naiselt asjade röövimises,“ lisas prokurör.

Valeril on võimalik maakohtu otsust vaidlustada Tallinna ringkonnakohtus.