Tallinna lastehaigla raviarsti Valentin Sanderi sõnul saab väljastada praegu tüdruku kohta infot, et laps on endiselt ravil Tallinna lastehaiglas ning tema elu enam ohus ei ole.

"Prognoositav on väga pikaajaline taastusravi," rääkis Sander pressiesindaja vahendusel Delfile.

Delfile teadaolevalt ongi tüdruku isa otsimas aktiivselt võimalusi taastusraviks.

Tüdruku isa on nüüd lapsega olnud mitu nädalat haiglas, mis tähendab, et tööl ta käia ei saa, sest laps vajab teda. Isa tegi seetõttu tütre nimele konto, et head inimesed saaksid teda ja tema last toetada, sest ravi võib kesta veel mitu kuud.

Põhja prefektuur sai septembri keskel väljakutse Tallinna lastehaiglast, kuna haiglasse oli toodud väike tüdruk, kelle vigastuste põhjal võis kahtlustada lapse väärkohtlemist.

Oma kahe ja poole aastasele tütrele tervisekahjustuse tekitamises kahtlustatav ema ja tema meessõber on prokuröri taotlusel ja kohtu poolt kuni kuueks kuuks vahi alla võetud.

Põhja ringkonnaprokuratuur jätkab väikelapse peksmise juhtumi uurimist karistusseadustiku karmima paragrahvi alusel.

Kui varem kahtlustati 2,5-aastase tüdruku ema ja tema meessõpra lapse piinamises, mille eest näeb seadus karistusena ette rahalist karistust või kuni viieaastast vangistust, siis nüüd jätkatakse uurimist karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ja mille eest karistatakse nelja- kuni kaheteistaastase vangistusega.

"Kriminaalasja eeluurimine politseis jätkub, hetkel on raske anda ajalist hinnangut, et millal see võiks lõpule jõuda. Määratud on vajalikud ekspertiisid, kuulatakse üle tunnistajaid ja tehakse muid uurimistoiminguid. Mõlemale kahtlustatavale on praegu esitatud kahtlustus raske tervisekahjustuse tekitamises," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder Delfile.

Jaga
Kommentaarid