Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Lennart Pulk kirjutab Lääne prefektuuri Facebooki lehel, et politseile on viimase nädala jooksul teada antud kuuest juhtumist Pärnus Mai ja Papiniidu tänaval, kus esimese korruse korterites on kas vargil käidud või seda üritatud teha.

"Ühiseks jooneks on see, et sisse on tungitud esimese korruse korteritesse rõdu kaudu ja õhtusel ajal, kui inimesed on kodust läbi käinud ja läinud kas poodi, trenni, kinno või mujale. Üks varguse katse, kui korteriomanik sattus varga tegutsemisele peale, lubab arvata, et sissemurdja tegutseb üksi. Märgata jõuti meest, kes üritas rõduust lahti kangutada, kuid tal õnnestus põgeneda," ütleb Pulk.

Politsei teeb hetkel tööd, et tabada Pärnus toime pandud korterivargustega seotud isik.

"On üsna tõenäoline, et varas jälgib esimeste korruste elanike liikumist ja kui korteris tuled kustutatakse, asutab ta tegutsema. Soovitame õhtusel ajal kodust lahkudes esimese korruse elanikel tuled põlema jätta, sest elektritarbimise kulu on väiksem kui see kahju, mille varas põhjustada võib. Palume kaaslinlastel õhtul liikudes olla tähelepanelikud ja korterelamute rõdude all või rõdudel kahtlustäratavat tegutsemist märgates sellest kohe politseile teada anda telefonil 110. Loodetavasti tabame korterivarga ühiste jõupingutustega," teatab politsei.