Harju maakohtu 2008. aasta suvel langetatud otsusega üheksaks aastaks vangi mõistetud Terki Tunise vanglakaristus pidanuks lõppema 26. juunil 2015, ütles Viru maakohtu pressiesindaja BNS-ile.

Katseajal on Tunis kohustatud mitte tarvitama alkoholi ja narkootikume ning asuma tööle või võtma end töötuna töötukassas arvele kahe nädala jooksul alates vabanemisest.

Terik ei tohi viibida paikades, kus tarvitatakse sõltuvusaineid ja mitte suhtlema kriminaalkorras karistatud isikutega ning osalema sotsiaalprogrammis.

Tunis vabaneb vanglast pärast kohtumääruse jõustumisest. Kohtumäärusele on õigus esitada määruskaebus kümne päeva jooksul alates selle nädala teisipäevast. Tunis on tungimisi vabastamise ajaks määratud kriminaalhooldusametniku järelevalve alla.

Prokurör toetas oma kirjalikus seisukohas Tunise vabastamist vangistusest tingimisi enne tähtaega Vabanemise korral on mehel olemas kindel elukoht ja garanteeritud töökoht. Tasumata rahalised kohustused tal puuduvad.

Kohus nentis, et käesolev vangistus on kinnipeetaval esimene ning probleemideta käitumine vangistuses näitab, et tema arusaam ja mõtteviis on muutunud. Maakohus leidis, et Tunise puhul on karistuse eesmärk täidetud ning vaatamata väga pikale katseajale on siiski otstarbekohane ja põhjendatud kinnipeetava vabastamine vangistusest tingimisi enne tähtaega.

Politsei pidas 2006. aasta 27. juunil Pärnust Tallinna teel olnud auto, millest leiti läbivaatusel ligi kilogramm amfetamiini. Autos olnud Tunise kuriteokaaslane Veljo Lindvee tunnistas, et ta oli uimastitega teel Tallinna, kus ta pidi need Tunise korraldusel talle tundmatule mehele edasi andma.

Politseinikud korraldasid samal päeval Tunise Pärnu kodus läbiotsimise ja leidsid suure koguse amfetamiini, marihuaanat, GHB-d, kokaiini, ecstasy-tablette ja hašišit.

Kohtus tunnistas Lindvee end suures koguses uimastite käitlemises süüdi, Tunis tunnistas süüd osaliselt, kuid eitas seotust Lindvee autost avastatud amfetamiiniga. Lindvee sai tingimisi vangistuse.

Tunis jäi narkoäriga vahele ka 2003. aastal, kui Lääne-Virumaal Laekvere vallas Joodiku külas plahvatas talumajas olnud narkolabor ning mees sai ise raskelt vigastada. Kuigi kohus oleks võinud teda karistada toona kuni viieaastase vangistusega, sai ta halva tervise tõttu tingimisi karistuse.