Kohus leidis, et 18-aastaste Siim Turta, Reigo Valdre ja Mario Kinnesi süü röövimises on tõendatud ning määras kõigile viieaastase reaalse vangituse. Sealjuures oli kohus märksa karmim kui prokurör, kes taotles Kinnesele karistuseks viis ning Turtale neli aastat ja kuus kuud reaalset vangistust, Valdrele aga kolm aastat tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga. Prokurör võttis karistuse küsimisel arvesse seda, et süüdistatavad olid tegude toimepanemise ajal alaealised ja nad on varem kriminaalkorras karistamata, kirjuTas BNS.

Süüdistuse järgi märkasid Kinnes, Turta ja Valdre mullu 26. juuni öösel Tallinnas Vaimu tänaval eakat Norra meest, kellel oli käes statiiviga fotoaparaat, ning otsustasid selle temalt ära võtta. Kinnes lõi kükitavat meest jooksu pealt jalaga näkku, mispeale kannatanu kukkus selili peaga vastu munakivisillutist. Kinnes haaras fotoaparaadi ning jooksis koos Turta ja Valdrega minema.

Seejärel otsustasid Turta ja Valdre minna tagasi kannatanu juurde, et võtta temalt ära ka ülejäänud vara. Kuna Kinnes oli kannatanut löönud ja kartis seetõttu politseile vahele jääda, jäi tema fotoaparaadiga eemale parki ootama. Nähes vigastatud ja verist kannatanut Vaimu tänaval kõndimas, kasutasid Turta ja Valdre tema vastu uuesti vägivalda. Süüdistuse järgi tõmbas Turta kannatanu kangialuses maha ning võttis koos Valdrega temalt jõudu kasutades ära rahakoti koos pangakaardi ja sularahaga, samuti mobiiltelefoni ning prillid.

Süüdistuse järgi sai kannatanu Kinnese, Turta ja Valdre kasutatud vägivalla tulemusena eluohtlikke peavigastusi.

Turtat süüdistatakse lisaks Norra kodaniku röövimisele ka selles, et ta rikkus mullu 21. mai öösel Tallinnas Pikal tänaval raskelt avalikku korda, tungides koos ühe17-aastase noormehega ootamatult ja põhjendamatult kallale ühele mehele. Turta ja tema kaaslane peksid kannatanut käte ja jalgadega.

Politsei pidas Kinnesi ja Turta kahtlustatuna Norra kodaniku röövimises kinni 29. juunil ning kohus võttis nad 1. juulil vahi alla. Valdre oli kahtlustatavana kinni peetud 14.-15. juulini. Kinneselt saadi kätte röövitud mobiiltelefon ning Turtalt fotoaparaat ja prillid. Kannatanult ära võetud raha olid kolm noormeest süüdistuse andmeil omavahel ära jaganud ja ära kulutanud.