Õhtul kella kaheksa paiku jalutas kesklinnas poodi pidav Karl oma kuldse retriiveriga Viljandi järve ääres Hiie puiesteel, kui kohtas tervisejooksu tegevat Meelis Atoneni.

“Ta oli närvis ja meil tekkis sõnavahetus ja siis ta lõi mulle rusikaga näkku,” rääkis Karl Delfile.

“Mul on selline väljaõpetatud koer, kes käib mul kogu aeg vabalt kannul. See on jah minu enda rikkumine,” tõdes mees, et koer ei olnud avalikus kohas rihmastatud.

“Ma keeldusin koera kinni panemast ja siis tal viskas vist üle ja lõi. Seal oli veel mingi koer ja ta oli vist juba enne endast väljas,” oletas Karl.

“Mul igal juhul prillid lendasid muru sisse. Ta muidugi aitas mul need prillid üles otsida, ilmselt ta ehmatas ise ka ära,” kirjeldas mees esmaspäevaõhtuseid sündmusi.

“Mul on nii leebe koer, et pean teda ise teiste loomade ja inimeste eest kaitsma,” ei saanud Karl aru, miks ta lemmik, kes peremehe kõrval iga päev poes vaikselt istub ja end kõikidel klientidel end paitada laseb, Atoneni häiris. “Ma tean jah, et osade krantsidega on probleeme, aga mina ei olnud küll see isik, kelle peale niimoodi esinema hakata.”

“Kirjutasin Atonenile kirja ka ja ta helistas mulle ja hakkas vabandama, et tegu oli enesekaitsega. Ma ei tea kuidas, koer jooksis ju eemal,” on Karl nõutu.

Pärast löömist pidi Karl Viljandi saadud tüsistustega ka kiirabisse pöörduma.

“Ma ei kommenteeri midagi sellist,” ütles Atonen Delfile.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ave Lillemäe kinnitusel leidis 22. juunil Viljandis tõesti aset vahejuhtum, kus mööduja palus koeraga jalutanud mehel koer ära kutsuda. Kuuldud vastuse peale mees vihastas ja lõi koera peremeest.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.

Lillemäe sõnul ei saa aga politsei öelda kummagi intsidendis osaleja nime.

Prokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu sõnul alustati juhtunu osas kriminaalmenetlust 25. juunil ning esialgu on võetud kannatanu ütlused. Kuni menetlus on alles varases staadiumis, ei ole võimalik ka täpsemat infot anda. Ka ei ole selles kriminaalasjas ühtki kahtlustatavat ning seega ei saa Meelis Atoneni osalust kinnitada ega ümber lükata.