5. septembri õhtul teatati politseile rattavargusest Elva kaupluse juures, kus rattaomanik oli jätnud sõiduvahendi lukustamata ning paigutanud selle poeskäigu ajaks kaupluse ette rattahoidlasse.

Kauplusest väljununa, vaid umbes viie minuti möödudes, avastas rattaomanik, et enam kui 600-eurone sõiduvahend on varastatud.

Vähem kui poole tunni möödudes võttis politseiga ühendust mees, kes teatas, et on Tartu maanteel kinni pidanud kahtlase mehe, kes üritas talle soodsa hinnaga jalgratast müüa.

Politseinikud tuvastasid jalgratast müügiks pakkunud mehel alkoholijoobe ning esialgu paigutati ta kainenemisele. Jalgratas toimetati tagasi selle omanikule. Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust vargust käsitleva paragrahvi alusel.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel ütles, et rattavarguses kahtlustatava isiku kinni pidanud mees käitus igati eeskujulikult.

"Teinekord juhtub, et inimesed ostavad varastatud kaupa teadmatult ja heauskselt. Samas tuleb silmas pidada, et kui ostetaval kaubal on kahtlaselt odav hind ning ostes selgub, et tegu on varastatud esemega, võib ostjast saada kuriteo kaasosaline," selgitas Koppel.

Paremal juhul jääb inimene ostetud esemest ja sellele kulutatud rahast lihtsalt ilma. Teadlik omandamine võib aga kaasa tuua rahatrahvi või lausa vabadusekaotuse.

Kahtluse korral, et müügiks pakutav ese võib olla kuriteo toimepanemise tulemusena omandatud, soovitab politsei jätta kaup ostmata ning sellisest kahtlusest ka korrakaitsjaid teavitada.