Delfi andmetel põgenes esimesel korrusel elav naine rõdu kaudu õue ning tänu sellele pääses toast, mille täitsid uksemati põlemisest tekkinud mürgised gaasid.

Lääne prefektuuri pressiteatest võis lugeda, et päästjad kustutasid põlengu ning ventileerisid koridorid. "Kiirabile anti tervisekontrolliks üle vanem naisterahvas," lisati teates.

Lääne prefektuuri kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Heiko Leesment ütles Delfile, et mõned tunnid hiljem põles samas kortermajas veel teinegi uks. Delfile teadaolevalt põles siis neljaliikmelise perekonna korteri uks. Järgmise päeva õhtul põlesid samal tänaval teise maja koridoris prügikastid.

"Tegemist on äärmiselt tõsise juhtumiga ja hetkel tehakse tööd nende juhtumitega seotud isikute väljaselgitamisega. Kindlasti tuleks politseisse pöörduda neil, kes nädalavahetusel Kuldse Kodu majade juures midagi kahtlast märkasid, sest iga infokild võib aidata võimalike süüdlaste tabamisele kaasa," rääkis Leesment.

Jalamatist alguse saanud ukse põlengu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust süütamist käsitleva paragrahvi alusel, ütles Delfile Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm. Selle põlengu tagajärjel tekkis korterisse tunginud põlengugaaside tõttu oht inimese tervisele ja sai kahjustada korteri uks, lisas Erm.

"Asjaolud on alles selgitamisel ja kahtlustust kellelegi esitatud ei ole," rääkis Erm. "Teiste sündmuste kohta prokuratuuril infot ei ole, kuna tegemist ei ole kriminaalmenetlusega."

Delfile laekunud info järgi on kortermajas elavat vanaprouat kiusatud juba pikemat aega. Naise ukse vastu on prõmmitud ja karjutud roppuseid. Väidetavalt õnnestus suvel vanaproua lapselapsel üks vandaalitseja ka tabada ja politseile üle anda.

Jaanuari esimesel päeval tegid samad kiusajad Delfile teadaolevalt valeväljakutse nii päästeametile kui ka matusebüroole, väites, et proua on surnud. "Kohal olid tuletõrje, politsei, kiirabi ja matusebüroo," ütles juhtunut Delfile kirjeldanud kohalik. "Pole vaja vist seletada, mida elas läbi memmeke, kui ta uksele jälle prõmmiti."