ERGO eraisikute varakindlustuse riskijuhi Tuuli Kalbergi sõnul on laiemat meediakajastust leidnud Aruküla vargusele, kus pere magas teisel korrusel kui varas majas oli, sarnaseid juhtumeid kahjuks ka ERGO praktikas ette tulnud.

“Meil on kogemusi, et varas tegutseb majas siis, kui pere kodu teisel korrusel rahulikult magab, kui ka olukorras, kus pereliikmed õues toimetavad. Näiteks on vargusi toime pandud ajal, mil pererahvas tagaaias grillib või muru niidab,” sõnas Kalberg.

Et pikanäpumeestel liiga lihtne poleks, soovitab Kalberg valgustada oma majaümbrus, samuti aitab turvalisust tõsta naabrite tundmine. “Terane kodune naabrimemm on hindamatu aare, eriti kui viibite kodust sageli eemal. Kindlasti tasub uksed lukustada ka siis, kui ainult korraks naabri juurde lippate,” lisas Kalberg.

Varguse riski aitab maandada ka akendest sissevaatamise võimaluse piiramine, kaaluda tasub akendele turvasuluste ja lukustatavate aknalinkide paigaldamist. “Pöörake tähelepanu välisuksele ja lukkudele - turvauks ja turvalukk vähendab ukse kaudu sissetungimise võimalust. Kui ukse võti on varastatud või kaotatud, tuleb lukk kiiresti välja vahetada,” selgitas Kalberg.

Kuna suvilaperiood on peagi lõppemas, tasub väärtuslikumad esemed võimalusel suvekodust turvalisemasse paika tuua. Samuti on sügisel õige aeg üle vaadata suvekodu kindlustusleping ja veenduda, et seal vajalik kindlustuskaitse fikseeritud on. Kui pole, pöörduge nõu ja abi saamiseks kindlustusseltsi poole.

2013. aasta jooksul on ERGO registreerinud 72 sissemurdmise ja vandalismi juhtumit, mille hüvitatav kogusumma on 75 582 eurot.