Kohus karistas 1988. aastal sündinud Taavit kehalise väärkohtlemise ja ettevaatamatusest surma põhjustamise eest lühimenetluse korras poolteise aasta pikkuse vangistusega, millest tal tuleb reaalselt trellide taga veeta kaks kuud, ülejäänud karistusaeg aga kanda tingimisi kaheaastase katseajaga, vahendab BNS.

Eelnevalt oli Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik nõudnud Taavile lühimenetluse korras ühe aasta ja kaheksa kuu pikkust vangistust, millest pool aastat tulnuks noormehel kohtuotsuse jõustumisel reaalselt trellide taga veeta, ülejäänud karistusaeg aga kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga. Taavi kaitsja leidis, et kohus võinuks olla karistuse määramisel leebem ja säästa Taavit reaalsest vangistusest.

Kuritegelikud sündmused said alguse mullu 23. detsembri õhtul veidi enne südaööd Tallinnas Tatari tänaval, kus kaks noorteseltskonda vaba aega veetsid. Ühel hetkel hakkas üht noortegruppi, kuhu kuulus ka 1987. aastal sündinud Jaan, häirima teise seltskonna tegevus. Nimelt paugutas teine seltskond pürotehniliste vahenditega ning kui neile selle kohta märkus tehti, otsustas pauguteid kasutanud 1988. aastal sündinud Taavi olukorra vägivaldsel moel lahendada ja kikkpoksi harrastav noormees virutas Jaanile rusikaga vastu nägu.

Noormeeste kaklus võttis traagilise pöörde siis, kui juhtunut nägi pealt juhuslikult sündmukohalt möödunud purjus 1967. aastal sündinud Ain, kes otsustas tülitsejad lahutada. Ain tuli noormeeste juurde, mispeale virutas Taavi talle jalaga näkku. Ain kukkus asfaldile ning jäi oimetuna lebama. Taavi aga lahkus seejärel sündmuskohalt, jättes üliraskeid vigastusi saanud kannatanu abituna maha.

Kiirabi viis Aini haiglasse, kuid meedikute jõupingutustele vaatamata ei suudetud tema elu pääta ning mees suri tänavu 27. aprillil hooldushaiglas.

Politsei asus aktiivselt Aini lööjat otsima ning kuigi infot kakluses osalejate kohta oli napilt, õnnestus korrakaitsjatel ja prokuratuuril tänavu juulis Taavi isik tuvastada. Noormees võttis kohtueelsel uurimisel süü omaks, kinnitades, et oli eelnevalt alkoholi pruukinud ning ründas talle võõraid mehi, kuna tundis ennast ohustatud olevat. Samas ei leidnud politsei ühtegi tõendit selle kohta, et Taavilt rusikahoobi näkku saanud Jaan või jalahoobist hukkunud Ain oleks Taavit rünnanud. Küll aga selgus, et Ain oli juhtunu ajal raskes, koguni ligi neljapromillises joobes, mis võis olla juhtunu fataalsete tagajärgede üheks põhjuseks.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Taavi süüdistuse kehalises väärkohtlemises ja surma põhjustamises ettevaatamatusest.