Kolga lahe äärest leiti kahe hukkunu surnukehad, üks inimene on veel leidmata, ütles Delfile päästeameti pressiesindaja.

Teade esimese hukkunu kohta tuli kell 16.30, teine leiti tund aega hiljem. Kolmanda otsingud veel käivad, sõnas pressiesindaja.

Põhja prefektuuri pressiesindaja ütles Delfile, et Kolga lahel sattusid täna õnnetusse kaks süsta - üks üheinimese süst ja üks kaheinimese süst. Kaaslased üritasid neid aidata, kuid tormisel merel see ei õnnestunud. Politsei sai kell 13.45 esimese teate õnnetusest. Mõni minut enne viit tuli teade teisest õnnetusest.

Õnnetuses hukkus üks keskealine mees ja üks naine, üks inimene on veel leidmata. Teda otsivad kaks helikopterit ja mootorpaat, sõnas Puusepp.

"Muutlikes ilmastikuoludes toimununud võistlustel kaotasid elu üheses süstas sõitnud Kaubi Türnpuu ja kaheses süstas sõitnud Maire Ehasalu. Mairega koos sõitnud Veiko Ehasalu on seni leidmata. Otsingud jätkuvad," teatasid maratoni korraldajad.

"Süstamaraton kulges marsruudil Kaberneeme – Andineeme – Kaberneeme. Kogu võistluse ajal puhus edelatuul.

Võistlus algas ühisstardiga Kaberneeme sadamas, kus korraga starditi nii lühikesele (7km) kui pikale (21km) distantsile. Lühike rada kulges ümber Rohusi ja Umblu saarte tagasi Kaberneeme. Pikk rada kulges Kaberneeme sadamast ümber Rohusi ja Pedassaare Andineeme randa, kus võistlejad süstadest väljusid ning läbisid tähistatud lõigu jalgsi liikudes. Võistlejad said pisut puhata, hinnata ilmaolusid ning teha otsus edasise tegevusplaani osas. Osad võistlejad katkestasid võistluse kontrollpunktis. Ka väikesaartel oli võimalik vajadusel randuda, suhelda korraldajatega ja kutsuda abi.

Võistluse korraldajad avaldavad lähedastele sügavat kaastunnet."