Viktor Lahtarinit üritati tappa kaks korda ja kui poleks sekkunud politsei, siis kolmas katse lõppenuks ilmselt tema surmaga, kirjutab nädalaleht Den za Dnjom.

Ent vaevalt oli kannatanu abikaasat Juliat hakatud kallaletungides kahtlustama, kui ta lasi käiku kohtusüsteemi. Proua Lahtarini poolt alimentide väljamõistmiseks esitatud hagi sai põhjuseks, miks ta mehel arestiti pangaarved, auto, talu ja maja, kus nad olid 16 aastat koos elanud.

Esimest korda tulistati Lahtarinit septembris 2004 tema talus Avinurme vallas. Ta märkas maja juures kaht meest, keda pidas varasteks. Kuid need olid hoopis palgatud teda tapma. Üks meestest haaras automaadi ja tulistas Lahtarini pihta, kes sai ühe kuuliga peast haavata. Mõrvar tulistas padrunipideme tühjaks, kuid teise pidemega tekkis õnneks automaadil tõrge ja mehed põgenesid. Politsei ei suutnud palgamõrvareid toona tabada.

Juulis 2006 aga tulistati Lahtarini pihta Narvas Kreenholmi tänaval tühjaks terve TT püstoli padrunisalv. Kuigi kõik kuulid tabasid Lahtarinit, jäi ta siiski ellu. Südamesse sihitud kuuli peatas rinnataskus olnud märkmik. Kannatanu pidi üle elama kuus operatsiooni. Selle tulemusena muutus Lahtarin töövõimetuks invaliidiks.

Juhtunut hakkas uurima keskkriminaalpolitsei Ida-Viru osakond, kuid nad ei leidnud kaua juhtniiti. Tänu läbiotsimisele avastati Lahtarinite majast aga telefon, mille pealt oli Viktor Lahtarinile saadetus ähvardavaid SMSe.

Selgus, et nende taga on Viktori abikaasa, kes selle ajani oli etendanud armastava abikaasa rolli. Ilmnes, et ta oli kavandanud pageda ühe ukrainlasest ärimehega Küprosele. Kuid et selleks raha saada, oli vaja nende maja maha müüa. Kurja juureks oli seega abileluvara leping, mille järgi Julia omandas õiguse osale ühisvarast ainult Viktori surma korral.

Sügisel 2007 pidas politsei kinni ka palgamõrvarid, kellest üks osutus Lahtarini heaks tuttavaks.