Süüdistuse kohaselt juhtis mees möödunud aasta 2. juunil Kuressaares Pärna tänaval sõiduautot Opel Omega alkoholijoobes, kirjutab Meie Maa. Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja tunnistas eile Allari kuriteos süüdi ning karistas teda pooleaastase vangistusega. Sellele liitis kohus otsa analoogse kuriteo eest mullu 28. juuli kohtuotsusega mõistetud kaheaastase vangistuse, mida toona ei pööratud tingimisi sama pika katseajaga täitmisele.

Kuna uus kuritegu leidis aset katseajal, tuleb mehel eilse kohtuotsuse järgi kokku vanglas veeta kaks aastat ja kuus kuud, mis on poole aasta võrra vähem kui prokuröri küsitud ja seaduses ette nähtud maksimaalne karistus.

Eilse kohtuotsuseni viis asjaolu, et Allar on varem seitse korda kriminaalkorras karistatud, neist viiel korral auto purjuspäi juhtimise eest. 2007. aastal jõudis Allar kohtu ees seista kolm korda, sealhulgas kaks korda sõiduki alkoholijoobes juhtimise pärast. 2007. aasta 2. augustil mõistis kohus Allarile 15 000 krooni suuruse rahalise karistuse ja võttis talt kaheks aastaks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse.

Ent juba sama aasta 27. novembril seisis mees jälle kohtu ees, siis karistas kohus teda aasta ja kahe kuu pikkuse reaalse vangistusega. Ta vabanes 2009. aasta veebruaris vanglast tingimisi kuus kuud enne tähtaega.

Käsi eile Allaril kohtusaalis raudu ei pandud ning teda vahi alla ei võetud, kuna mees peab ise etteteatatud ajal vanglasse ilmuma. Lisaks tuleb tal maksta riigituludesse 417,03 eurot sundraha ja 210 eurot kaitsjatasuks. Allar Meldrel on aega seitse päeva mõelda, kas kohtuotsus ringkonnakohtusse edasi kaevata.