7. märtsi õhtul kell 18.56 anti hädaabinumbrile teada, et Harjumaal Kuusalu vallas Valgejõe külas on ühe elumaja ukse alt näha leeke. Helistaja sõnul võis hoones ka inimene sees olla.

Sündmuskohale saabunud Loksa päästjad leidsid majja sisenedes hukkunud 79-aastase liikumispuudega naise, kustutasid maja köögiukse juures asunud põlengukolde ning tuulutasid tihedalt suitsu täis ruumid. Päästetööd lõpetati kell 19.40. Tulekahju olid kustutamas päästjad Loksa, Rakvere ja Tapa päästekomandodest ning Kolga vabatahtlikud päästjad.

Põhja päästekeskuse menetleja Mati Saare sõnul sai traagiline sündmus alguse sellest, et naine tegi pliidi alla tuld ja selle käigus süttisid tal seljas olnud riided. Liikumisraskuste tõttu ei saanud ta hoonest piisavalt kiiresti välja ning ei olnud võimeline ilmselt ka oma riideid kustutama.

Majas oli õigesti paigaldatud ja töökorras suitsuandur, mis päästjate saabudes ka töötas, kuid kahjuks ei päästnud sel korral inimelu.

Tulekahjudes hukkub murettekitavalt palju üksikuid eakaid inimesi, kes iseseisvalt enam hästi toime ei tule. Igasugune tulega ümber käimine on risk ja just eakad ei saa tihti enam ohutult ahjus tuld süüdatud või unustavad näiteks magama minnes küünla põlema. Inimesed peavad oma eakatele lähedastele nõu ja jõuga abiks olema, et selliseid olukordi ära hoida. Ka päästjad käivad sel aastal eakate inimeste kodudes, et neile tuleohutuse koha pealt soovitusi anda, küttekolded üle vaadata või vajadusel suitsuandur lakke paigaldada.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 13 inimest.