Tulevahetus puhkes kriminaalmenetluse raames teostatava läbiotsimise käigus. Tegemist on kaitsepolitseiameti poolt läbiviidava ja riigiprokuratuuri poolt juhitava kriminaalmenetlusega, mille käigus uuritakse relvade ja lõhkeainete ebaseaduslikku käitlemist ja üle riigipiiri vedu. Kriminaalmenetluses on juba varasemalt mitu kahtlustatavat, kes on vahistatud, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Kehavigastusi saanud politseiametnikud toimetati haiglasse. Ühe kaitsepolitseiametniku seis oli haiglasse toimetamisel kriitiline ning meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa. Ametnike omakseid on juhtunust teavitatud.

Tulevahetuses osalenud tsiviilisik sai samuti surmavaid kehavigastusi. Tegemist oli 56aastase mehega, kes oli relvadega seotud kriminaalmenetluses kahtlustatava isa. Esialgsetel andmetel avas tsiviilisik politseinike suunas automaadist tule. Teisi tsiviilisikuid sellel ajal sündmuskohal ei viibinud.

Pärast sündmust startisid Tallinnast helikopteriga sündmuskohale PPA kriminaalpolitseiosakonna, kaitsepolitseiameti ja riigiprokuratuuri ametnikud.

Sündmuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku mõrvakatset käsitleva paragrahvi järgi. Kriminaalasja menetleb PPA kriminaalpolitseiosakond ja juhib riigiprokuratuur.

Tulevahetus leidis aset omavalitsuste piiril

Riigiprokuratuur vabandas ka ajakirjanike ees, et geograafilisest lähedusest tulenevalt on varasemalt tekkinud segadus tulevahetuse täpse asukoha osas. Spetsialistide sõnul peaks täielikult korrektne olema käesolevas pressiteates olev informatsioon.

Riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai selgitas Delfile, et sündmuskoht asus sisuliselt kahe maakonna piiri peal ning hetkel on kohal isegi spetsialistid, kes teevad kindlaks, millise omavalitsuse territooriumil tulevahetus täpselt aset leidis.