Laupäeval, 14. septembril kella 8.20 paiku juhtus Tartumaal Rõngu vallas Jõhvi-Tartu-Valga maanteel 168. kilomeetril Kirepi külas liiklusõnnetus.

Esialgsetel andmetel kaotas alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta 19-aastase Kalvi juhitud sõiduauto Ford Escort sirgel teelõigul juhitavuse ja sõitis teelt välja vasakule poole vastu puud.

Kiirabi toimetas üliraskes seisundis Kalvi TÜ Kliinikumi, kus ta pühapäeval suri.

Sõidukis kaasreisijana viibinud 15-aastane noormees toimetati samuti kergemate vigastustega TÜ Kliinikumi kontrolli. Kaasreisija sõnul viibis õnnetuse hetkel sõidukis ka kolmas isik, kes pärast õnnetust šokiseisundis sündmuskohalt lahkus. Politseipatrull leidis kolmanda isiku,13-aastase noormehe kodust kaine ja tervena.

Tee sündmuskohal oli kaetud kruusaga, kuiv ja sõidukorras. Sõiduki rehvid vastasid nõuetele, kuid sõidukil puudus kehtiv liikluskindlustus ja tehniline ülevaatus.

Praegustel andmetel ei kasutanud sõiduki juht ja kõrvalistuja turvavarustust, kuid juhi taga istunud noormees pani vahetult enne õnnetust oma turvavöö kinni, sest juht oli hakanud kihutama ning poisil tekkis hirm.

Sõiduki kontrollimisel leidsid politseinikud avariilisest sõidukist Kalvi nimele vormistatud sõiduki ostumüügilepingu, millega oli noormees vaid päev enne traagilist avariid endale selle sama sõiduauto soetanud.

Juhtunu täpsemate asjaolude uurimiseks alustas Tartu politsei menetluse.