Politsei sai täna kella 13.43 ajal teate, et Viljandimaal Jaska-Võhma tee 3. kilomeetril sai jalgrattur löögi sõiduautolt. Kokkupõrkes sõiduautoga sai rattal liikunud 74-aastane Leida surmavaid vigastusi.

Esialgsetel andmetel liikus sõiduauto Toyota Avensise roolis olnud juhtimisõigust omav 68-aastane Uuno Võhmast Olustvere suunas, kus põrkas kokku jalgratturiga. Politsei selgitas, et autojuht oli alkoholijoobes. Õnnetus juhtus hea nähtavusega kohas, valgel ja heade ilmaoludega ajal.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et kuigi selle liiklusõnnetuse põhjus on veel selgitamisel, on oluline ära märkida fakt, et sõiduauto roolis oli alkoholijoobes mees.

Viljandimaal hukkus jalgrattur

„Politsei kutsub inimesi üles jätkuvalt teatama joobekahtlusega juhtidest, kelle sõidumaneer võimalikust purjutamisest vähemalgi moel märku annab. Olgu selleks suured pöörderaadiused, keelatud manöövrid, oma sõiduvööndist välja kaldumine, põhjuseta peatumine ja äkkpidurdused. Ka sõelumine, põhjendamatult madal sõidukiirus, ohtlikud möödasõidud, sisselülitamata tuled või muud sarnased viited. Need on ohukohad, mis võiksid kaasliiklejate tähelepanu püüda,“ kirjeldas operatiivjuht.

Politseile sellise info andes jääb juba korrakaitsjate selgitada, mis täpsemalt on ohtlike sõiduvõtete põhjus.

Tänavu on Eestis juhtunud avariides hukkunud 60 liiklejat, neist 13 joobes juhi süül. Mullu samal ajal hukkus Eesti liikluses 54 inimest, nendest 19 joobes juhi süül.