Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul juhtus õnnetus kella 19.40 paiku Ülenurme vallas Soinaste külas.

Esialgsetel andmetel tuli Roiu poolt kaubik, millele astus ette sõiduteel liikunud või seda ületamas olnud jalakäija. Ootamatult sõiduteel olnud jalakäijat märganud kaubikujuht ei suutnud kokkupõrget enam vältida ning jalakäija sai masinalt löögi. Jalakäija vigastused olid nii rasked, et ta suri sündmuskohal.

Jalakäija oli nooremapoolne mees, tema isik on praegu veel selgitamisel. Kaubikujuht oli kaine ja omas juhtimisõigust.

Politsei ootab infot noormehe isiku tuvastamiseks telefonil 730 8814 või lühinumbril 110. Mees on umbes 20-25. aastane ja tal on lühikesed siilisoengus juuksed. Seljas kandis ta sinist T-särki, tumesinist helesinise mustriga spordijakki, jalas musta värvi vabaajapükse, musta-valget värvi Nike spordijalatseid ning käel kandis ta musta värvi rihmaga käekella.

Õnnetuses hukkunud jalakäija kainuse ja teiste tervislike näitajate osas viiakse läbi ekspertiis.

Politsei selgitas õnnetuspaigal, et kaubikujuhil oli jalakäijat pimedas ka ennetavalt keeruline märgata, kuna ühtegi valgustusallikat ega helkurit tal ei olnud ning mees kandis tumedaid riideid. Ainukeseks helkivaks elemendiks tema riietusel oli püksisäärel paiknev pisike helkiv kiri.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ain Balder ütles, et laskumata tänase õnnetusjuhtumi detailidesse on äärmiselt oluline, et inimesed teadvustaks selgelt pimeda ajaga kaasnevaid liiklusohte.

„Liikudes hämaral ajal kohas, mida palistab sõidutee, peab eeskätt jalakäija olema hoolas ja veenduma, et ta on autojuhtidele nähtav,“ selgitas Balder. Ta lisas, et liiklusõnnetused jalakäijatega sagenevadki sügis-talvisel ajaperioodil, kui nähtavus on kasin. „Seda enam peab jalakäija teadvustama, et ta liiguks kõndimiseks ette nähtud kohas ning ületaks teed niisamuti kohas, kus see on lubatud,“ lisas ta.

Selle õnnetuse täpsemate asjaolude uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Jaga
Kommentaarid