Häirekeskus sai teate kell 13.01, et Kehtna vallas Hertu külas põleb maja. Sündmuskohale sõitis kuus päästemasinat ja operatiivkorrapidaja, vahendas Delfile Kaspar Pokk.

Rapla operatiivkorrapidaja Tanel Vahter ütles, et põles puukuur, ehitusjärgus olev elumaja ning selle juures olev vanem elumaja. Lisaks põles ka üks sõiduauto. Puukuur, selle sisustus ja auto hävisid tules täielikult. Ehitusjärgus oleval majal kukkus plekk-katus sisse ning hävines ka sisustus, vanemal elumajal hävisid nii katus, seinad kui ka sisustus.

Tuletõrjujad päästsid üksi kodus olnud koera

Kuna tulekahju oli suur ning mets kasvas põlevatele hoonetele väga lähedal, olid päästjad valmis ka metsa kustutama. Sündmuskohale toodi maastikupõlenguteks mõeldud eritehnikat. Seda aga vaja ei läinud. Päästjad said leegid kiirelt kontrollialla ning hoidsid tulekahju leviku ära.

Pererahvast õnnetuse hetkel kodus ei olnud ning ükski inimene vigastada ei saanud. Esimesena sündmuskohale jõudnud tuletõrjujad päästsid leekides elumajast välja kodu valvama jäänud koera.

Tanel Vahter ütles, et tõenäoliselt sai tulekahjus alguse kuurist, tule levik kõrval olevatele hoonetele oli tema kinnitusel väga kiire.

Tulekahju lokaliseeriti tunni ajaga. Viimased päästemasinad lahkusid sündmuskohalt kolm tundi pärast väljakutse saamist.