Pomm hävitati kohapeal ning esialgsetel andmetel mingeid kahjusid ei olnud, teatas Lõuna päästekeskus.

Liiklus Võru maakonnas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel 255-260 km on avatud, ohuala enam ei ole ja evakueeritud inimesed lubati kodudesse tagasi.

Täna kella 14.11 ajal leiti Võru maakonnas Verijärve külas puiduettevõtte AS Barrus territooriumilt 50 kg Vene lennukipomm. Hinnanguline lõhkeaine kogus pommis oli 24 kg trotüüli. Verijärve külas leiu kohast poole kilomeetri raadiuses evakueeriti ohutuse tagamiseks inimesed.

Päästeameti foto pommist.

Verijärve külas on leiu kohast poole kilomeetri raadiuses evakueeriti inimesed ning selles alas ei olnud lubatud viibida.

Lõik Võru-Luhamaa maanteel on täielikult suletud, sest lõhkeallikas oligi tee läheduses, kirjeldas kohal käinud Delfi kaastöötaja. "Need inimesed, kelle maja mürsu läheduses asub said kiirelt politseiga ohutsooni sees ära käia," kirjeldas fotograaf, kelle sõnul paluti maanteel liikujatel sõiduk ümber keerata.

Lõhkekeha leiti Barruse puidutööstuse territooriumilt ning täna kohal viibinud Barruse töötaja sõnul leidis selle etteõtte väravate taga palgilaos palke laadinud laadurijuht, kes teatas leiust ülemusele.

Kohale kutsutud päästeameti töötajate sõnul oli tegu lennukipommiga ning teatati, et kõik töötajad tuleb evakueerida. Barruse kolmes tööhoones peatati töö, masinad seisati inimesed evakueeriti. "Kontrollisime kõik hooned üle, et kedagi sinna poleks jäänud," selgitas Delfiga rääkinud töötaja. Täna oli tema hinnangul tööl umbes 60 inimest.

Tema sõnul leiti ettevõtte alalt väiksem lõhkekeha kevadel, seega oli töötajatele juba teada, et kahtlastest leidudest tuleb teatada.