Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles Delfile, et õnnetus juhtus kell 14.40 Raasiku alevis raudteeülesõidul, kui auto sõitis ette Tallinna-Tartu rongile.

Tallinna poolt sõitnud reisirongile sõitis ette sõiduauto Nissan, milles olnud 79-aastane naisterahvas hukkus sündmuskohal. Naine oli autos üksi.

Õnnetuse tõttu seisab praegu rongiliiklus Aegviidu-Tapa suunal, rongid sõidavad kuni Raasiku jaamani. Samuti on suletud Raasiku raudteeülesõit.

Edelaraudtee kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov ütles Delfile, et Tallinn-Tartu kiirong saab edasi sõita pärast politseimenetluse lõppu, kui on vastava loa saanud.

"Keskmiselt kestab liiklusõnnetuse korral seisak umbes tund aega, kuid täpne aeg sõltub sellest, kui kaua politseil menetlustoimingud aega nõuavad. Rongi tehnoseisund on kohapeal kontrollitud ja edasisõitu takistavaid vigastusi ei ole," ütles Gostrov.

Õnnetuse tõttu on hilinemas rongid 0290 Tallinn-Tartu-Koidula ja kiirrong 0012 Tallinn-Tartu. Sellega seoses lükkuvad edasi ka kiirrongi 0015 Tartu-Tallinn ja Tartu-Valga rongi nr 280 väljumised.

Hetkel õnnetuse uurimine kohapeal veel kestab.