Täna öösel, kella 3.35 ajal kontrollisid politseinikud Arbu tänaval aadressi, mille kohta oli tulnud info sõidukist narkootikumide müügi kohta. Maja juures seisis sõiduauto Opel Omega, mis oli just sõitu alustanud ning politsei andis juhile peatumismärguande. Juht eiras peatumismärguannet ja hakkas suurel kiirusel Laagna teed mööda kesklinna poole sõitma. Politsei järgnes autole. Gonsiori tänavale pöörates sõitis juht vastu posti ning autost põgenes viis-kuus meesterahvast, kes jooksid Vesivärava tänavale kaupluse taha.

Esialgse info kohaselt oli politseinik tulirelva kabuurist välja võtnud tagaajamise käigus. Üks ärajooksjatest, 1994. aastal sündinud Aleksei lõi kinnipidamisel politseinikku ning sai tekkinud rüseluse käigus kuulihaava käelabasse. Mees viidi esmaabi andmiseks haiglasse ning viibib praegu politseijaoskonnas.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder ütles, et tulirelva kasutamine politseitöös on erandlik ning juhtumile järgneb ka turvataktika analüüs. „Politsei praktika näitab, et enamasti eiratakse peatumismärguannet kas varasema või hetkel toime pandava süüteo tõttu. Samas teeb politsei eest ära sõitmine asja enamasti ainult hullemaks, kuna selle käigus pannakse toime veel täiendavaid rikkumisi ning ohtu nii enda kui ka teiste liiklejate elu,“ nentis Põder.

Politsei pidas sündmuskohal kinni viis noormeest vanuses 17-20, kes olid tarvitanud alkoholi. Seisma jäänud sõiduki kontrollimisel leiti üks noormees ka sõiduki pakiruumist. Kinnipeetud viidi Ida politseijaoskonda. Sündmuse täpsemad asjaolud, meeste taust ning see, kes neist sõidukit juhtis, on selgitamisel.

Õhtustes TV3 uudistes võib kuulda ka huvitavast leiust, mida politseinikud auto pagasiruumist leidsid.