Tavapärase liiklusjärelvalve käigus märkas politseipatrull Tallinna–Tartu maanteel Tallinna suunas liikuvat ebakindla sõidustiiliga sõidukit Audi. Politsei peatumismärguannet eiranud sõiduk alustas möödasõitu eesolevatest autodest ja põrkas kokku vastassuunast tulnud sõiduautoga Audi. Möödasõitu sooritanud Audi juht hukkus sündmuskohal. Teises sõiduautos said viga juht ja reisija, kes toimetati haiglasse kontrolli, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.
Vältimaks kokkupõrget avariis osalevate sõidukitega, sõitis politseisõiduk teelt välja. Politseiametnikud viga ei saanud.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud ja põhjused selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

Menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Üks avariid pealt näinud inimene kirjeldas juhtunut Delfi fotograafile järgnevalt: "Sõitsin selle Audi taga, mis suundus Tallinnast Tartusse, kui ma järsku nägin vilkureid meie poole suundumas. Vastu sõitvatest autodest hakkas järsku üks punane auto möödasõitu sooritama, mille tagajärjel paiskus ta vastu minu ees sõitvat Audit. Pauk oli nii kohutav, et punane Audi lendas õhku ja paiskus mitme meetri kaugusele. Jätsime auto seisma ja läksime esmalt vaatama õnnetuse vältimiseks kraavi sõitnud politseinike. Nendega oli kõik korras ja suundusime kannatada saanud halli auto poole..."