13. aprillil kell 13.30 helistas Lääne häirekeskusele mees, kes teatas, et soovisid koos kaaslasega sõita ATV-ga Vana-Pärnust Liu sadamasse.

Sõitnud umbes 11 kilomeetrit vajus ATV läbi jää ning teataja on jääpangal, kaaslane vees, kuid teataja talle appi minna ei saa.

"Kopter tõi inimesed Audru lähedale põllu peale ja kiirabi võttis kannatanud üle," ütles Delfile Indrek Läänepõld Lääne-Eesti päästekeskusest.

Hiljem selgus, et ühe mehe elustamiskatseid ei andnud tulemusi ning ta suri. Teise mehe tervislik seisund ei ole hetkel teada.

Sündmuskoht asub päästekeskuse andmetel 6-7 kilomeetri kaugusel rannajoonest, täpsemalt Sarvi küla kandis. "Just Sarvi külast läksid päästeameti pinnaltpäästjad merele," lisas Läänepõld.

Teatele reageeris Pärnu kordon ja appi kutsuti kopter. Pärnu kordon siirdus sündmuskohale mootorpaati ja kummipaati kasutades. Tallinna lennuväljalt startis kopter. Kordoni päästetegevuse otsingutel muutis keerukaks vaba vesi, milleni haagisel olnud veesõidukitega pääsemine oli raskendatud. Abivajajate koordinaadid edastati kopterile ning jätkati otsinguid.

Kell 14.58 leidis kopter ühe otsitava ja alustavad kannatanu päästmist. Pardale toimetatud kannatanu oli alajahtunud. Kell 15.10 leidis kopter teise kannatanu, kes oli teadvusetu.

Ilmastikuolude tõttu ei saanud kopter kannatanutega maanduda Pärnu haigla kopteriplatsil ning maanduti Audru vallas. Kiirabile anti üle kannatanud, üks teadvuseta ja teine alajahtumistunnustega.

25-aastane mees toimetati haiglaravile, kuid 46-aastase mehe elu päästa ei õnnestunud.

Politsei juhib tähelepanu sellele, et kevadised jääolud on väga muutlikud ning jää tugevus paiguti erinev. Soovitame hoiduda merejääle minekust, eriti mootorsõidukitega. Oluline on mõelda ohutusele, kanda eredavärvilisi riideid, päästeveste, mis on otsingutel kergemini märgatavad. Soovitame kevadisele haprale jääle mitte minna ka siseveekogudel.