Häirekeskusele teatati täna kell 15.50, et Astri keskuse maa-aluses parklas põleb mikrobuss. Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et keskuse maa-alune parkla oli suitsu täis ning suits levis keskuse kolmekordsesse hoonesse, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Hoones oli tööle käivitunud automaatne tulekahjusignalisatsioon. Hoonest evakueeriti seal viibinud inimesed, keda oli umbes 300. Keegi neist viga ei saanud. Keskuse lemmikloomapoest evakueeriti loomad ja linnud.

Tulekahju kustutati kella 16.25-ks. Operatiivkorrapidaja käivitas keskuse hoone suitsueemaldussüsteemi, ruumide kiiremaks tuulutamiseks avati hoone uksed ja aknad. Lisaks viisid päästjad maa-aluses parklas ja hoones läbi suitsutuulutuse. Hoone ruumide tuulutamine lõpetati kella 17.12-ks.

Tulekahju tagajärjel hävisid mikrobuss Opel Vivaro ja sõiduauto Ford Sierra, kolm sõiduautot said kuumakahjustusi. Hoone kõik kolm korrust said suitsukahjustusi, esimese korruse põrand on rikutud kuumuse tagajärjel.

Sündmuskohal viibis politsei ja kiirabi. Sündmusest teavitati kohalikku omavalitsust. Arvatavasti jääb Astri keskus täna külastajatele suletuks.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.