Politsei pressiesindaja sõnul on ka vähemalt viis inimest avariides viga saanud.

Tallinna ringteel oli hommikupoolikul avarii, kus kokku põrganud kahe veoki juhid vajasid haiglaravi. Tallinnas ja Valgas said ka jalakäijad autolt löögi.

Suurem osa õnnetustes on teelt väljasõidud ja sõidukite kokkupõrked, märkis politsei pressiesindaja.

Tallinnas bussijaama juures põrkasid täna pärast kella 14 kokku kaks sõiduautot.

Politsei palub olla liikluses eriliselt tähelepanelikud, sõita pigem aeglasemalt ja hoida pikemat pikivahet kui tavaliselt. Autoklaasid tuleb enne sõitu puhtaks kraapida ning suverehvidega ei tasu täna liiklusesse minna.

Raskete ilmaolude tõttu on avariigrupid üle Eesti hõivatud paljude liiklusõnnetuste vormistamisega. Valdav osa avariidest on plekimõlkimised, mis võiksid jääda kindlustuse lahendada, kui inimesed saavad omavahel kokkuleppele.

Ajakulu huvides soovitab politsei õnnetuse korral osalistel võimalikult palju suhelda ning õnnetuse asjaolud ja põhjused selgeks saada.

Liiklusõnnetuse võib vormistada ka valgele paberile ning sellele tuleb märkida liiklusõnnetuse osalised, asjaolud, kuidas õnnetus juhtus ning süüdlane kinnitab allkirjaga, et just tema põhjustas õnnetuse.

Mõned põhireeglid:

Juht peab hoidma ohutut pikivahet, mis võimaldab eesliikuja pidurdamisele ohutult reageerida.

Manöövri sooritaja peab veenduma selle ohutuses ehk pöörded, reastumised ja põiked tuleb teha nii, et keegi ei saa kannatada.

Sõidukiirus peab vastama teeoludele. Tänases ilmastikus jääb see kindlasti allapoole tavaoludes lubatu piire.