Sündmuskohale sõitsid Võsu päästekomando päästjad ning operatiivkorrapidaja. Päästjate kohale jõudes selgus, et vesi oli uuristanud järvest väljapääsuks kahelt poolt tammi lüüsi autotee alt 4x5 meetrised kanalid, mis võib põhjustada autotee sissevarisemise. Päästjad eemaldasid teatud ajaks lüüsilt plangu järvevee tasapinna alandamiseks ja üleujutuse ärahoidmiseks. Päästjad sulgesid ohtliku teelõigu, mis on eratee, liiklusele.

Olukorrast teavitati keskkonnaametit, Vihula vallavanemat ja ühe elumaja omanikku, kes sõitis sündmuskohale. Elumaja ülevaatusel selgus, et vesi oli jõudnud tungida terrassile ning esimesele korrusele.

Kell 21.00 oli Oandu järve vee tasapind alanenud ca kahe m võrra ja suurem üleujutuse oht möödas. Päästjad reguleerivad planguga vee äravoolu lüüsi kaudu järve vee tasapinna alandamiseks. Päästjad paigaldavad liivakotte vee valgumise tõkestamiseks elumaja territooriumile. Inimesed päästekeskuse sõnul vigastada ei saanud.

Laupäeva hommikul oli üleujutusoht möödas. Oandu järvejää oli veetaseme languse tõttu servadest lahti murdunud.

Miks vesi tammist läbi murdis, ei ole veel teada. Kohalike sõnul võib olla selles, et aastakümnete eest ehitatud tammi ehituskvaliteet oli vilets.