Narva linnavalitsuse kultuuriteenistuse töötaja ütles Delfile, et vahejuhtum leidis aset Narva Paju koolis. Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistiku sõnul pidas politsei noormehe kinni ja praegu viiakse läbi menetlustoiminguid. Alustatakse kriminaalmenetlus.

Ida prefektuur sai täna hommikul teate, mille kohaselt sai üks noormeestest relvast lasu näkku. Sündmuskohal selgus, et 16-aastane noormees oli eelnevalt sünnipäevaks saanud kingituseks õhupüssilaadse eseme. Koos sõbraga katsetati seda vahetunni ajal ning kogemata toimus lask, millest sai tabamuse 15-aastane poiss. Esialgsetel andmetel oli tegemist paukpadruniga. Poiss viidi traumapunkti, kus ta pärast esmaabi lubati koju. Tema elu ohus pole ja esialgsetel andmetel on vigastused väikesed.

16-aastane noormees, ehmununa kogu sündmusest, pani jooksu. Politsei tabas noormehe ja hetkel kuulatakse teda üle. Relvataolist eset tema juurest ei leitud, seega pole veel andmeid selle kohta, millega täpselt oli tegemist. Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustasid politsei ja prokuratuur kriminaalmenetlust avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi alusel. Menetlust viib läbi Ida prefektuur ja juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

"Politsei ootab alati infot kõigilt, kel on infot kaasõpilastest, kes võtavad kooli kaasa esemeid, millega on võimalik teistele viga teha. Just koostöös on võimalik vältida selliste sündmuste toimumist," ütles Ida prefekt Vallo Koppel.

Delfi andmetel õpilasi koolist ei evakueeritud ja õppetöö jätkus. Hetkel on kooli ümbruses vaikne, kohal on paar politseinikku ja üks piirivalvur koeraga. Piirivalvur otsib kooli tagaaiast midagi, kuid ei kommenteeri oma tegevust. Koolist välja tulnud lapsed ei teadnud isegi, et midagi juhtunud on.

Kella 13 ajal jõudis kooli Narva linnapea Eduard East, kelle sõnul on olukord tõsine ja vajab arutamist.

Koolist politseihoonesse edasi liikunud East ütles vahetult enne seal algavat pressikonverentsi Delfile, et 16-aastase poisi tegu ei olnud ettekavatsetud. Samas tunnistas East, et ta ei tea, kas seda on kinnitanud ka viga saanud poiss ise. "Iga minut asja uuritakse," lisas ta.

East rääkis, et poisid käivad Paju kooli 9. klassi paralleelides ning õnnetuse hetkel olid nad õpetajate silme alt ära, kõrvalisemas kohas, kuid koolimajas sees. Politsei ja kiirabi kutsus Easti sõnul koolitöötaja. "Kool tegeles sellega, et laps haiglasse jõuaks, ja politseile teatamisega," sõnas East.

Linnapea meenutas, et pärast Viljandi koolitulistamist kutsuti direktorid üle Eesti kokku ning pandi paika kriisitegutsemise kavad, mille järgi selliste juhtumite korral käituda. "Praegu teeme esmaanalüüsi ja ilmselt räägime uuesti kooli juhtkonnaga. Kindlasti tahame ka kõigi teiste koolidega seda arutada, et mida on võimalik veel selliste juhtumite ärahoidmiseks teha."

Kell 14 algas politseihoones pressikonverents.

Paju kooli direktor Ljudmila Smirnova keeldus kommentaarist. "Ma ei räägi sellel teemal," ütles ta Delfile.

Narva haigla ülemarst Pille Letjuka ütles Delfile, et poiss viidi kiirabiga traumapunkti, kus talle anti esmaabi. "Tema vigastused ei olnud tõsised ja ta lubati kodusele ravile," ütles Letjuka ja lisas, et poisil olid näos täpikujulised jäljed.

Sillamäel viibiv haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski lubas ennast asjaoludega kohe kurssi viia ja seejärel oma kommentaari anda.