Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja ütles Delfile, et Bensiini tänaval leiti täna kaevetööde käigus kaks mürsku.

Politsei piiras ala sisse ning kohal käisid ka demineerijad. "Tööd seal veel käivad," ütles Raja kella ühe ajal.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang sõnas Delfile, et päästeameti demineerijad palusid ohtlike lõhkekehade ohutu transpordi korraldamiseks Bensiini tänavalt Männiku harjutusväljale politsei abi.

"Kuna tegemist on ohtliku veosega, siis kasutatakse transpordiks marsruuti mitte otse läbi linna, vaid võimalikult eemal tiheasustusest," ütles Sang. Tema sõnul alustati transportimisega kella poole kahe ajal.

Kaasatud oli igaks juhuks ka kiirabi. Reimo Raja sõnul kaasati abijõude turvakaalutlustel. "See on tavaline protseduur," lisas ta.

Mürsud on Raja kinnitusel nüüdseks ehitusplatsilt hävitamiseks ära viidud. Tõenäoliselt oli tegu II maailmasõja pärandiga. "Kaevetööde käigus ikka tuleb ohtlike objekte välja, nende suhtes tasub silmad lahti hoida," soovitas Raja.

Kahtlase leiu puhul tuleb ise sest eemale hoida ning kohale kutsuda päästjad, kes leitu ära viivad ning kahjutuks teevad.

Tänavu on 11. septembri seisuga leitud ja kahjutuks tehtud 1962 lõhkekeha. Raja sõnul tuleb igal aastal välja 2000-3000 ohtlikku lõhkekeha, mistõttu tasub metsas käies ja kaevetöid tehes ettevaatlik olla.