Politseile laekus eile õhtul kella 20.30 paiku teade, et Vara vallas Alajõe külas pärastlõunal metsa jalutama läinud 78-aastane Heldi pole koju naasnud. Päeva vältel naist otsinud lähedased pöördusid abi saamiseks õhtul politseisse. Telefoni naisel kaasas ei olnud.

Politsei käivitas õhtul naise leidmiseks otsinguoperatsiooni, kuhu kaasati aheliku moodustamiseks kümmekond politseinikku, abipolitseinik, otsitava naise lähedased ning koerajuht jäljekoeraga. Lisaks otsis hommiku saabudes naist kopterimeeskond. Täna pärastlõunaks ei olnud otsingud tulemusi andnud, naise otsimist jätkatakse täiendavate jõududega.

Kella 15.56 ajal sai politsei teate, et lähedalasuvas karjääris töötav kopajuht märkas kirjeldusele vastavat naist. Kontrollimisel selgus, et tegu on otsitava prouaga. Kuna naine oli alajahtunud, anti ta meedikute hoole alla.

Asjaolude selgitamisel ilmnes, et naine oli metsa minnes sihi kaotanud, öö metsas veetnud ja tagasiteed otsides jõudnud linnulennul umbes 5 km kaugusele oma kodukohast. Pärastlõunal naise leidmiseks käivitatud otsinguoperatsioonis osalesid 25 politseinikku kahe teenistuskoeraga ja 15 vabatahtlikku.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksandr Naidis ütles, et otsinguid raskendab oluliselt asjaolu, et maastik on väga soine, tihedalt võsane ja kuivenduskraave täis.

Heldi on umbes 150-160 cm pikk ning võib kanda seljas tumerohelist kampsunit, jalas tumesiniseid pükse ja vilditaolisi jalanõusid.

Politsei palub kõigil, kes on piirkonnas kirjeldusele vastavat naist näinud või omavad muud infot, mis aitaks kaasa naise leidmisele, sellest teatada telefonil 110.
kadunud Heldi