Häirekeskus sai eile kell 19.57. teate, et Põltsamaa linnas Põhja-Kaare tänava piirkonnas Alastvere veehoidlal on ATV läbi jää vajunud, teatas Lõuna päästekeskus.

Õnnetus juhtus 40 meetri kaugusel kaldast, kus oli 1,7 meetrit sügav ning sõiduriistast paistsid pärast jääst läbivajumist vaid rattad.

Omaniku sõnul oli ta läinud sahaga veekogule liuvälja tegema. Kalda ääres oli jää paksus küll kümme sentimeetrit, kuid õnnetuskohas oli jää vaid viie sentimeetri paksune, mis ei ole kaugeltki turvaline sellel liikumiseks isegi jalgsi.

Pinnaltpäästeülikondades päästjad kinnitasid trossi läbi jää vajunud ATV ratta külge ning vintsi abil tõmmati sõiduk kaldale. Inimesed õnnetuses viga ei saanud.

Päästjad hoiatavad, et jääle minek ei ole turvaline, sest külmemat ilma on olnud liiga lühikest aega. Praegused sulaga vahelduvad ilmad muudavad jää taas õhemaks ning sellel liikuda on eluohtlik. Jääle minek sõidukitega on vastutustundetu ning sellega seatakse ohtu nii enda kui nende elu, kes hättasattunutele appi tõttavad. Vaata pilte kirja manuses, autor Lõuna päästekeskus.