Kaevanduste mäepäästesalk, kiirabi ja politsei on sündmuskohal. Eesti Energia avaldab lähedastele kaastunnet, teatas elektrifirma.

Õnnetuse põhjused tuvastab uurimine, kuid juba praegu saab öelda, et tegemist ei olnud varingu ega plahvatusega, teatas Eesti Energia.

Päästekeskuse esindaja sõnutsi neid sündmuskohale ei kutsutud, kuna seal oli olemas Eesti Energia enda mäesalk.

Politsei pressiesindaja ütles Delfile, et korrakaitsjad on juhtumit menetlemas, kuid kuna sündmus on värske, siis detailidest veel rääkida ei saa. Politsei esindaja palus pöörduda küsimusega prokuratuuri poole. ERRile lisa politsei, et õnnetus leidis aset maa all.

Prokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul alustatakse kindlasti juhtunu kohta kriminaalmenetlust, kuid see, millise paragrahvi alusel täpselt seda tehakse ja millised on juhtumi täpsemad asjaolud, sellest teavitatakse avalikkust ilmselt homme.

Sündmuskohale saabunud Delfi fotograaf rääkis, et teda sisse ei lastud ning turvamehed peatasid piltniku juba väravas. Kella 22.40 ajal oli politsei veel kohal.

Samuti võis piltniku sõnul kinnitamata andmetel tegu olla gaasimürgitusega.

Estonia kaevandus on Eesti Energia tütarettevõttele Eesti Energia Kaevandused AS kuuluv 1972. aastal käiku lastud Eesti suurim põlevkivi tootev allmaakaevandus, mis asub Ida-Viru maakonnas Illuka, Mäetaguse ja Iisaku valla territooriumil.

Tegemist on juba teise raske õnnetusega Eesti Energias. Tänavu 6. jaanuari pärastlõunal veidi enne kella 14 toimus Auvere elektrijaama ehitusel avarii tuhaärastussüsteemis, mille tagajärjel paiskus süsteemist välja suurem kogus tuhka.

Eesti Energia andmetel said kannatada tööülesandeid täitnud Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse, Narva elektrijaamade ning teiste alltöövõtjate töötajad. Kiirabile anti üle kaheksa inimest.

Politsei algatas ka Auvere elektrijaamas juhtunud tööõnnetuse uurimiseks kriminaalmenetluse.