Kohtu loal vahistati Otepää Oti pubi omanik Raivo (45) ning tema poeg Siim (23) esialgu kuni kuueks kuuks kahtlustatuna grupiviisilise vägivallatsemisega avaliku korra raskes rikkumises, vahendasid ERR Uudised.

Maakohtu eeluurimiskohtunik leidis, et prokuröri esitatud vahistamistaotlus on põhjendatud, kuna on alust arvata, et mehed võivad vabaduses viibides jätkata kuritegude toimepanemist.

Vahistatud mehed on saanud süüdistuse ka ühes varasemas vägivallatsemisega seotud omavolis ning nende kriminaalasja eelistung toimub 10. augustil.

"Just sarnaste kuritegude seotus vägivallaga annab piisava aluse eeldada nende kordumist ka edaspidi," ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin.

Pühapäeva varahommikul ründasid riigiprokuratuuri kinnitusel Otepää kesklinnas Oti pubi omanikud ja töötajad politseinikku ja kaitsepolitseinikku.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin ütles Delfile, et kahekümnendates eluaastates Lõuna prefektuuri politseinik ja kaitsepolitseinik said toimunud konfliktis kergemaid kehavigastusi.

Delfi andmetel kahtlustasid baari töötajad vaba aega veetnud politseiametnikke kavatsuses pubi välisterrassilt toole varastada.

Merzini andmetel ei vasta info politseiametnike kavatsusest toole varastada tõele ja nad käitusid vastavalt seadusele.