Eestist pärit Pavel Polujektov ja Vassili Jassin käitusid kohtus nagu kaks sõpra, kelle teed ristusid õnnetult Vene maffiaga, ning kes sattusid Galicia Teixeiro linna vanglasse, kus neile süüa ega juua ei antud. Mehed väitsid, et on hoopis ohvrid. Nad vandusid, et neid sunniti Calvo juveeliäri röövima ja kui nad seda teinud poleks, oleksid nad tänaseks surnud mehed, kirjutab ajaleht La Voz de A Coruña.

Pavel ja Vassili on tundnud teineteist alates 16. eluaastast ning neid pole enese sõnul kunagi kuriteo eest vahistatud. Kaks kuud tagasi olevat aga auto, milles nad Riiga sõitsid, ringteel kokku põrganud teise sõidukiga, milles olid väidetavalt mafioosod. Kindlustus ei katnud kõiki kahjusid Mercedese remondiks. Vene maffia olevat seepeale välja pakkunud lahenduse, et 24- ja 26-aastased noormehed peavad nende heaks tööle hakkama. Pavelile ja Vassilile öeldi nende enese sõnul, et kui nad ei tee, mida kästakse, nad tapetakse. Seega ei vaielnud kumbki vastu ja asus maffia teenistusse.

Süüaluste väitel oli nende esimene ülesanne sõita Hispaaniasse ja röövida juveeliäri. Barcelona lennujaamas öeldi neile, et äri, mida tuleb röövida, asub A Coruñas Rúa Nueval. Neile öeldi, et neil tuleb minna bussi peale ja sõita linna nimega Lugo, mis asub riigi teises otsas. Nii nad tegidki ja kohale saabudes said nad uue sõnumi, milles kästi järgmise bussiga A Coruñasse sõita.

Linna saabusid nad õhtul enne röövi toimepanekut. Et meestel polnud raha, veetsid nad väidetavalt öö odavat alkoholi juues ja jäid purju. Röövi ajal kutsus möödakäija politsei. Mehed põgenesid, kuid tabati üsna pea.

Juttu Vene maffiast Galicia kohtus ei usuta, sest on tõendeid, et mehed tegutsesid professionaalsusega, mida algajatelt ei ootaks. Nad teadsid täpselt, mida varastada ja kus vitriinid asuvad.