Õppus leiab aset Soome lahel reisilaeva Viking Line pardal, mis sõidab tavapärasel liinil Helsingist Tallinnasse. Õppuse legendi järgi lähevad Soome politsei, piirivalve, maa- ja mereväe ning Eesti politsei eriüksused Viking XPRS-i pardale helikopterite ja laevadega, mistõttu on liiklus Soome lahel tavapärasest tihedam, teatas PPA.

Soome Politseiameti kõneisiku Seppo Kolehmaineni sõnul harjutakse õppusel kahe riigi koostööd merel toimuvate sündmuste lahendamisel olukorras, kus objekt liigub ja tegutseda tuleb kahe riigi territooriumil.

PPA politseimajori Marti Magnuse sõnul on tähtis harjutada reisilaeval tekkinud hädaolukorra lahendamist koos Soome jõustruktuuride ning laeva personaliga, et tegelikes ohuolukordades sujuks koostöö võimalikult ladusalt.

Soome politsei juhitud õppusel osalevad Soome piirivalveamet, kaitsevägi, transpordiamet, liiklusohutuseamet, Helsingi sadam, Viking Line ning Eesti poolt politsei- ja piirivalveamet. Sarnane õppus leidis aset kaks aastat tagasi Ahvenamaal, kus taktikalist tegutsemist harjutati Soome ja Rootsi politsei vahel.

Laeva reisijaid on õppuse toimumisest informeeritud. Õppuse kulgu saab jälgida Soome politsei Facebooki lehel, Twitteris märksõnaga #SuomiViro14 ning PPA Facebooki lehel.