Politsei pressiesindaja teatel on suurem osa avariidest põhjustanud teelt väljasõit, mida soodustas libe tee. Palju on olnud ka kokkupõrkeid. Vähemalt viis inimest on õnnetuste tagajärjel ka viga saanud, nende hulgas ka kaks jalakäijat.

Üks raskemaid õnnetusi juhtus hommikul kella 10 ajal Tallinna ringteel, Jüri juures, kus põrkasid kokku kaks raskeveokit. Avarii tagajärjel said mõlemad veokijuhid viga ning kiirabi viis nad haiglasse.

Esialgsetel andmetel kaotas üks rekkajuhtidest sõiduki üle kontrolli ning kaldus seetõttu vastassuunda, kus ta põrkas kokku vastu tulnud teise rekkaga.

Kella 11.30 paiku juhtus Ida-Virumaal Tallinna-Narva maanteel 163. kilomeetril liiklusõnnetus üheksa sõidukiga. Õnneks ükski inimene viga ei saanud. Esialgsetel andmetel ei saanud üks sõidukitest libedal teel sõitmisega hakkama ja hakkas ootamatult pidurdama. Sellele ei jõudnud aga reageerida tagant tulnud veokijuht ning sõitis omakorda otsa eesolnud autole.

Politsei tuletab inimestele meelde, et talvised ilmaolud nõuavad liiklemisel erilist hoolikust. Pigem varuge sihtkohta jõudmiseks aega ning valige ohutu sõidukiirus, hoidke pikivahet ning vältige järske manöövreid ja äkilist pidurdamist. Vaadake üle ka auto tehniline valmisolek talvistema oludega hakkama saamiseks. Neil, kelle sõidukil puuduvad talverehvid, ei tasuks üldse sõitu ette võtta.

Kui Delfi fotograaf linnas ringi liikus, siis märkas ta, et olukord liikluses oli stabiilne, ummikuid ei olnud, kuid liikumiskiirus oli madal.

Enamus kõnniteid on puhastamata või siis on lükatud sisse üks kitsas rada, enamasti siiski tallatud. Liivalaia tänav oli lume-soola segune, kuid pigem lükkamata. Ristuvad teed on tihti ka jäised.

Liivalaia tänaval Swedbanki juures asuva jalakäijate tunneli trepid olid paksu lumekihi all ja väga libedad.