Politsei sai kell 3.10 teate, et Raplas Välja tänaval on parklas otsa sõidetud viiele autole, neist ühega kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et auto paiskus küljele. Politseipatrull jõudis sündmuskohale kell 3.13, kuhu oli maha jäänud ka sõiduauto BMW, millega pargitud autodele oli pihta sõidetud. Esialgse info kohaselt oli seda autot juhtinud 20-aastane noormees, kes oli sündmuskohalt lahkunud. Tunnistaja ütluste kohaselt oli mees enne autoga sõitma asumist tarvitanud alkoholi, teatas Lääne prefektuur.

Täna kella 11.45 paiku pöördus õnnetuse põhjustanud 20-aastane mees politseisse. Tema sõnul oli ta eelmisel õhtul alkoholi tarvitanud ja öösel autoga sõitnud. Oma sündmuskohalt lahkumist põhjendas ta esialgse ehmatuse ja šokiseisundiga. Mehe enda arvates võis õnnetuse juhtumisele kaasa aidata lisaks tema enda seisundile ja valedele sõiduvõtetele ka auto tehniline seisund ja linnas lubatust suurema kiirusega sõitmine. Politsei kontrollis mehe võimalikku joovet, politseisse jõudmise ajaks oli mees kaine ja ta omab juhtimisõigust.

Rapla patrullteenistuse vanema Olimar Merilaini sõnul on tegemist vastutustundetu käitumisega: joobes rooliistumine on lubamatu tegu ning ka sündmuskohalt lahkumine on lubamatu.

„Hea, et selles õnnetuses keegi inimestest viga ei saanud, kuid õnnetuse põhjustanud juhi teguviisile ei ole õigustust. Joove mõjutab nii tähelepanuvõimet kui ka reageerimise kiirust, häiritud on tavapäraselt koordinatsioon. Kui keegi arvab, et mis see paar pudelit õlut või natuke siidrit ikka teeb, siis selline suhtumine on sügavalt ekslik,“ lausub Merilain. Ta lisab, et vähemalt see on hea, et noore mehe südametunnistus ärkas, ta oma eksimusest aru sai ning ise politseisse pöördus.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud väärteomenetlust, käsitledes nii varalise kahjuga liiklusõnnetuse põhjustamist kui ka sündmuskohalt lahkumist.