Paide politsei pressiesindaja Ülle Laas ütles Delfile, et Tallinna-Tartu maantee 69. kilomeetril põrkasid 15.50 paiku kokku sõiduautod Renault Laguna, mida juhtis kaine juhtimisõigusega 1966. aastal sündinud Aare, ja sõiduauto Peugeot 206, mida juhtis juhtimisõigusega 1989. aastal sündinud Jürgen.

Kokkupõrke tagajärjel hukkusid sõiduautos Renault Laguna viibinud 15aastane Elina ja 13aastane Kirsti, sõiduauto Peugeot juht ja kaassõitja, 1988. aastal sündinud Liis.

Kiirabi toimetas Järvamaa haiglasse 1966. aastal sündinud Aare ja 1967. aastal sündinud Siiri. 18aastane Iiris on ravil Tartu Ülikooli kliinikumis, 18aastane Mart Põhja-Eesti regionaalhaiglas ja 14aastane Janet Tallinna lastehaiglas.

Päästeameti pressiesindaja sõnul said nad teate õnnetusest kell 15.46. Sündmuskohale sõitis kaks päästeautot, seitse kiirabibrigaadi ja neli politseiautot.

Sündmuskohal käinud ERRi Paide korrespondendi Olev Kengi sõnul oli vaatepilt kole. “Rohelise vahtralehega auto on tugevalt lömastunud ning sellele on tekk peale pandud. Teine auto on kaugel kraavis ja samuti tugevalt lömastunud,” rääkis Kenk ERRi raadiouudistele.

Õnnetuse tõttu suunati Mäo ristmikul Tallinna suunas liikunud autod ümber Piibe maanteele.

Politsei soovitas kõigil antud teelõiku võimalusel vältida.

Õnnetuspaiga lähistel olnud Delfi reporteri teatel tekkis avarii tõttu mitme kilomeetri pikkune autode rivi. “Liiklus seisis, vaid üksikud autod tulid vastu, kuid needki olid otsa ümber keeranud sõidukid.” Teeolud olid tema sõnul normaalsed.

Kella 18.10 paiku avati maantee taas liikluseks.