Kuigi politsei ütleb, et nende statistikas varguste sagenemine ujulates ei kajastu, tulevad ujulatest ja nende klientidelt teistsugused signaalid.

Ujulavargused sagenenud

„Jah,“ on Õismäe ujula esindaja vastus küsimusele, kas ka nemad on varguste sagenemist omal nahal tunda saanud. „Täiesti kindlalt on varguste arv sagenenud. Võrreldes aastataguse ajaga näiteks. Just nüüd detsembris oli paar päeva jutti mitu vargust,“ rääkis ujula juhataja Delfile.

Sama räägiti Delfile Nõmme ujulast: „Kas vargused nüüd just sagenenud on, seda ei oska öelda, aga nädalas korra käiakse kappide kallal ikka. Eriti meeste riietusruumis. Vargad ostavad ise ka pileti ja käivad päevasel ajal nii nelja-viie paiku.“

Kalev Spa direktor Evelin Männikust rääkis samuti, et rohkem käiakse vargil just meeste riietusruumis. „Kuid sageli pole kapp mitte lahti murtud, vaid inimene ise on oma kapi hooletult sulgenud ning see on lahti vajunud.“

Rahvas ei kipu väärtasju seifi panema

Inimestel on võimalus oma väärtuslikumad asjad ka ujula seifi jätta, kuid Õismäe ujula juhataja sõnul ei kasutata seda võimalust piisavalt. Männikust ütles, et seifi kasutatakse hooti. „Ei teagi, millest see sõltub, aga mõnedel kuudel pruugitakse seifi väga agaralt, siis on jälle vaiksemad kuud.“

Pirita Top spa ujula juhatja ütles Delfile, et nemad pole varguste sagenemist täheldanud.

Eile Keila ujulas 15.15 ja 16.15 vahel viisid vargad endaga kaks rahakotti, dokumendid ning riided. Ohvrid hindavad kahju 2600 kroonile.

Keila ujulast öeldi, et nad ei saa pikemat perioodi vaadates öelda, et vargusjuhtumid oleksid sagenenud. “Pigem on viimase kahe nädala jooksul esinenud mitu kahetsusväärset juhtumit. Enne neid juhtumeid leidis viimane vargusjuhtum aset kevadel.”

Autodesse murtakse sagedamini sisse

Kuu keskel teatas If Eesti Kindlustus, et lõppeval aastal on purustatud auto küljeklaaside arv aastaga kasvanud 70 prosenti ning et suure tõenäosusega on selle taga majanduslangus.

Kui 2007. aasta septembrist novembrini registreeriti Ifis 53 sõidukite purustatud küljeklaasi, siis selle aasta sama perioodiga on see arv kasvanud 90-ni.