Kesknädala 67aastane toimetaja läks õhtul pärast tööd Toompeal Stenbocki maja läheduses Patkuli trepist alla, kui teda ründas ootamatult selja tagant kurjategija, teatas Delfile ajalehe peatoimetaja Urmi Reinde.

Kesknädala toimetajale löödi raske esemega vastu pead ning ta kaotas teadvuse. Juhuslik mööduja päästis asja hullemast ja kutsus kiirabi.

Põhja-Tallinna regionaalhaiglas tehti toimetajale vajalikud õmblused ja pärast kontrollimist kompuutris lubati ta koju ravile. Inimene on siiski töövõimetu ja sügavas šokis.

Asju ega raha kurjategija ära ei võtnud. Kas teda segati või ei tahtnudki ta sooritada röövkallaletungi, on esilagu teadmata.

Kannatanu andis juhtunust ka politseile teada.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Pärtel-Peeter Pere ütles Delfile, et tänahommikuse seisuga ei ole Tallinna politseiosakondades vastavasisulist avaldust registreeritud.

Kesknädala peatoimetaja Urmi Reinde kommenteeris, et siin võib olla tegemist nii juhusliku kokkusattumuse kui ka tahtliku ründega just Kesknädala vastu.

„Ühelt poolt levis samal 15. detsembril sõnum, et Tallinnas on hüppeliselt suurenenud inimestele kallaletungide hulk. Teisalt näeb kogu riik Kaitsepolitseis ja prokuratuuris kasutatavaid vahendeid väidetavalt korruptsiooni vastu võitlemiseks, teisalt aga mõjuvad need avalikkuses millegipärast Keskerakonda kahjustavate rünnakutena. Kesknädal pole kunagi varjanud, et kaitseb eelkõige tsentristlikku ja sotsiaalseid erisusi tasakaalustavat maailmavaadet.“

Reinde sõnul võiks politsei riigis tegelda rohkem oma põhitööga, kaitstes inimeste julgeolekut, nende vara ja tervist.

„Politsei võiks poliitika tegemise usaldada rahva poolt valitud poliitikute hooleks. Muidu meil polegi varsti riiki ega koos sellega ka mitte oma poliitikuid ega oma politseid,“ märkis Reinde.