Kell 22.55 sai politsei teate Smuuli tee poolt mööda Suur-Sõjamäe tänavat Tartu maantee poole liikunud ning eelnevalt politsei peatumismärguannet eiranud sõiduautost Volkswagen. Politsei suutis siiski sõiduki Lennujaama teel peatuma sundida, kuid juht üritas põgeneda. Põgeneja saadi mõni aeg hiljem kätte, isikuks osutus alkoholijoobes 1981. aastal sündinud Vitali, teatas Põhja politsei Delfile.

“Jälitatav oli ilmselt tõsine tegija, kuna suutis läbi Kadrioru ja Lasnamäe sõita pidurdamatult, kuni lõpuks Suur-Sõjamäe teel ta suruti nurka, kuid kaval juht leidis ikkagi väljapääsu ja sai Sõjamäe teelt kuidagi minema ning liikus ülemiste keskuse tagant lennujaama poole, kust võttis suuna Tartu maanteele, enne Tartu maanteed sõitis juht aga haljasalale ja pani jooksu kuhugi võpsikutesse lennujaama suunas,” kirjeldab pealtnägija juhtunut.

Pealtnägija kinnitas Delfile, et tagaajamises osales lausa 20 politseiautot. Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide ütles, et jälitamises osalenud sõidukite arvu ta täpselt nimetada ei oska, aga kakskümmend tundub siiski veidi liiga suur number.

„Sellistel puhkudel, kui keegi üritab autoga eest ära sõida, üritab politsei põgenejat jälitada ikkagi ohutust silmas pidades, tõenäoliselt ka seetõttu tagaajamine nii pikalt kestis. Ei saa ju politsei oma tegevusega ka lähedalasuvaid inimesi täiendavalt ohtu seada,” sõnas Loide.