Üheks varguse ohvriks langes Jaan, kelle Kalevi jahtklubi sadamas seisvalt jahilt lahkusid vargad koos mootori, purjede, päästevestide, käsituulemõõtja ning isegi kahe plastämbri ja pisut hallitanud merekaartidega, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Ühelt poolt oli põhiliselt tegu müügiväärtusetu kolaga, aga sellises seisundis asju ei saa ka asemele osta,” rääkis Jaan ning lisas, et asemele tuleb osta uued vahendid. “Sellest arvestusest lähtudes tekitasid vargad mulle kahju jämedalt 90 000 krooni eest,” lausus ta.

Jaani sõnul teatas sissemurdmisest talle paar päeva hiljem üks sõber. “Tema enda paadi sabas vees olnud paati oli ka katkutud. Samuti oli kistud ja lõhutud mitut teist paati,” rääkis ta. “Hiljem selgus, et sisse oli siiski pääsetud vaid minu paati.”

Samal öösel külastasid vargad ka teisel pool Pirita jõe kaldal seisvat Eesti suurimat puulaeva Nina, kust viidi minema kummipaat ühes mootoriga. “Paat oli meil trossidega veest välja tõstetud, aga vargad lasid selle vette tagasi, lõikasid trossid läbi ning sõitsid minema,” rääkis Nina kontaktisik Kristo Herzmann.

Kahju suuruseks hindas Herzmann umbes 100 000 krooni. Varguse muudab pikantseks asjaolu, et Nina pardal oli ka valvur, kes aga pidas varaste tegutsemise ajal uinakut. “Õnneks on meil kindlustus tehtud ja loodame sealt raha tagasi saada,” lausus Herzmann.

ESS Kalevi jahtklubi sadamakapten Ado Tikerpäe lausus, et sügisel pimedate ööde saabudes on ka varem varguselained läbi käinud. “Ma tean, et nüüd oli paaris jahis üritatud käia, aga minule pole küll keegi rääkinud, et kuskil ka tegelikult sees käidi,” lausus Tikerpäe.

Maa poolt on jahtklubi sadam ümbritsetud aiaga ning sisse pääseb kaardiga, jõe poolt mitte. “Ega vette aeda ette ehitada ei saa,” rääkis Tikerpäe, kuid lisas, et turvasüsteemi parandamine on klubis arutlusel. “Näiteks Soomes käivad jahtide meeskonnad talvel ise kordamööda valves. Ka meil saaks talveööd 70 jahi peale lahedalt ära jagada.”