Politsei koostöös maanteeametiga pööras kahe ja poole kuu jooksul tõsist tähelepanu sõidukijuhtide ja kaasreisijate turvavarustuse kasutamisele. Turvavöö kinnitamine nii esi- kui tagaistmel, lapse turvatooli ja ratturite turvavarustuse kasutamine on eelkõige sõitjate endi huvides ning võib päästa kellegi elu või vähendada traumade arvu ja tõsidust, teatas politseiamet.

„Kuigi värskest maanteeameti tellitud uuringust selgus, et inimeste hoiakud turvavarustuse kasutamise vajalikkusest on iga aastaga muutunud aina positiivsemaks ja 91% vastanutest peab turvavöö kinnitamist täiskasvanutel vajalikuks, ei saa olukorraga liikluses kaugeltki rahule jääda“, ütles politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna politseidirektor Tarmo Miilits.

„Politsei liiklusjärelevalve tulemused näitavad, et paraku on meie seas siiani väga palju neid, kes suhtuvad turvavarustusse ükskõikselt“.

Miilitsa sõnul on rikkumisi rohkem maakohtades kui linnades. Turvavöö mittekasutamist põhjendavad inimesed enamasti lühikese vahemaa või siis ununemisega. Suurem osa kahe ja poole kuu jooksul registreeritud rikkumistest oli just lahtise turvavööga sõitmine. Lisaks sellele registreeriti ka 544 juhtumit, kus ei peetud lapse turvavarustust oluliseks ja 115 juhtumit, mil kaherattaliste sõiduvahendite juhid ei kasutanud kiivrit.

Aprillikuu teisel poolel Jõgevamaal toimunud liiklusõnnetuses, kus valesti valitud sõidukiiruse tõttu paiskus auto teelt välja, sai vigastada kaks inimest. Ainsana ei saanud õnnetuses kannatada mees, kes oli end autos nõuete järgi turvavööga kinnitanud. See näide ei ole liiklusõnnetuste statistikas kuigi harv. Igal juhul hoiab turvavöö teid suurematest vigastustest ja selle kinnitamine enne sõidu alustamist peab saama harjumuseks igale juhile.