Helistaja jäi targu ohutust kaugusest teel vingerdanud autot jälgima, andes samal ajal telefoni teel politseile juhiseid, kuidas rikkuja juurde jõuda. Samuti jäädvustas helistaja autos olnud kaasreisija arvatava roolijoodiku ohtlikud manöövrid videopildile, teatas Põhja politseiprefektuur.

value="http://www.youtube.com/v/lHWxiVqIoMw">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/lHWxiVqIoMw"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">

Politseinikud pidasid Tallinna-Tartu maantee 38. kilomeetril Kose-Uuemõisa teeristis kahtlase sõidumaneeriga juhi kinni ja tuvastasid 1966. aastal sündinud naisel raske joobe. Purjus peaga tiheda liiklusega maanteel autot juhtinud naine toimetati politseiosakonda kainenema.

Põhja politseiprefektuur tänab tähelepanelikku ja hoolivat inimest, kes nii ohtlikust liiklejast teada andis ja potentsiaalset raske liiklusõnnetuse põhjustajat tabada aitas. Põhja politseiprefektuuri korrakaitseosakonna liiklusjärelevalve osakonna juhtivkonstaabel Elari Kasemets ütles, et iga selline helistaja näitab oma teoga, milline võiks meie liikluskultuur tegelikult olla, kui kõik autojuhid ka teisi liiklejaid austaksid.

„Nii raskes joobes juht ei ole ohtlik mitte ainult iseendale, vaid kõigile teel liiklevatele inimestele. Iga selline hoolimatu ja ülbe juht, kes arvab, et purjus pea ja auto juhtimine võiksid kuidagi kokku kuuluda, seab enda ümber viibijad tahtlikult tõsisesse ohtu. Tänan helistajat õige ja väärika teo eest ning kutsun liiklejaid üles sellistest rikkujatest julgelt teatama,“ ütles juhtivkonstaabel.

Käesoleva aasta kahe esimese kuuga on Eestimaa teedel liikluses hukkunud 26 inimest. Eelmisel aastal põhjustasid Maanteeameti andmetel joobes mootorsõidukijuhid kõigist inimkannatanutega liiklusõnnetustest 21%, kõigist surmaga lõppenud liiklusõnnetustest 32%.