„Mistahes inimest, seda enam abipolitseinikku, kes meid meie töös abistab, hindame väga kõrgelt,“ ütles Lõuna politseiprefektuuri prefekt Aivar Otsalt prefektuuri teatel.

“Selline tegu meie töötaja poolt on asjaolusid arvestades eriti raske ja jõhker.“

Prefekt Aivar Otsalt käis täna hommikul abipolitseiniku ees prefektuuri nimel vabandamas. Abipolitseinik Hendrik Siht suhtus olukorda mõistvalt ja avaldas arvamust, et jätkab vaatamata juhtunule abipolitseinikuna. Hendrik Siht on olnud abipolitseinikuna tegev kolm aastat ning on näidanud ennast igati initsiatiivika ja targa abilisena.

Pühapäeval selgitas Lõuna politseiprefektuur välja sõiduauto Volvo 850, mille juht sõitis 22.02.2008 hilisõhtul Tartus Vahi tänaval otsa abipolitseinikule. Eile õhtul kuulas politsei üle auto omaniku, kelleks on Lõuna politseiprefektuuri politseivaneminspektor. Ülekuulamise käigus tunnistas mees oma süüd.

Prefekt Aivar Otsalt vabastas mehe ametist.

Juhtunu uurimiseks on politsei alustanud kriminaalmenetlust. Politseivaneminspektorile on esitatud kahtlustus karistusseadustiku §422 lg 1, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumist, kui inimesele on tekitatud raske tervisekahjustus, järgi. Süüdimõistmise korral on võimalik mõista kuni viieaastane vanglakaristus.