Pankrotihaldur Tiina Mitt tegeles luksuslikku elustiili armastanud ja oma klientidelt raha välja petnud Balabaniga alates 2005. aasta septembrist. Pankrotti taotles SEB Eesti Ühispangale kuuluv liisingufirma. Pikka aega ei õnnestunud pankrotiprotsessi algatada, kuna naine lihtsalt ei ilmunud kohtusse ega võtnud talle ukse taha saadetud kohtukutseid vastu, kirjutas aripaev.ee.

Juba enne 2005. aasta sügist oli Balabani korterile seatud kohtulik käsutamise keelumärge ja esimese järgu hüpoteek ASi Eesti Ühispank kasuks. Maksehäireregister oli toona Balabani võlgadest punane. Ta võlgnes nii pankadele, liisingufirmale kui ka telefonioperaatorile. Kinnitamata andmetel algasid makseraskused suurema summa laenamisest Balti Investeeringute Grupilt (BIG).

Pärast tõsiste makseraskuste puhkemist ning advokatuurist väljaheitmist jätkas Balaban juristina. Tema klientuuriks ja võlausaldajateks said lihtsad vene inimesed. Teada on juhtumid, kus Balaban saatis oma ohvrite lõa otsas pidamiseks neile ümbrikuga mulda ja võltsis teiste advokatuuri liikmete nimel dokumente.

Balabani tegevust uuriti ka kolme kriminaalasja raames, kuna ta tavatses rahulolematuid kliente tapmisega ähvardada ning ühel juhul olevat organiseerinud kliendi peksmise.