Saaremaal Valjala alevikus liiklusjärelevalvet teostav julgestuspolitsei patrull märkas kella kuue paiku õhtul ebakindlalt liikuvat 7 seeria BMW-d, teatas julgestuspolitsei infojuht.

Sõiduki peatamiseks antud märguandele reageeris BMW juht kiiruse lisamisega, suundudes alevikust Kuressaare — Tallinna maanteele. Politseipatrull järgnes BMW-le paludes põgeneja peatamiseks abi lähipiirkonnas töötavatelt patrullidelt.

Vaatamata sellele, et BMW järgi sõitval patrullautol töötasid sinised ja punane vilkur, jälitatav sõiduk ei peatunud, vaid jätkas liikumist kiirusega üle 200 km/h. Sõidukile järgnenud patrull mõõtis BMW kiiruseks 233 km/h. Abipalvele reageerinud lähimad politseipatrullid blokeerisid põgeneja tee politseisõidukiga ja olid valmis kasutama sõiduki sundpeatamise vahendit Stinger („siil“). BMW juht, nähes teetõket ja järgnevat politseisõidukit mõistis põgenemise lootusetust ning peatus.

Politsei peatumismärguannet eiranud ja üliohtlikult kiirust ületanud auto juhiks osutus 1991. aastal sündinud Marek, kes on ka varasemalt politsei huviorbiiti sattunud liiklusreeglite nõuete eiramisega. Juhi sõnul oli ta auto ostnud tuttavalt ja kasutab seda igapäevaselt.